Шеф Делегације ЕУ Луиђи Сорека посјетио Управу за индиректно опорезивање

17.10.2024 | Новости

Директор Управе за индиректно опорезивање др Зоран Тегелтија састао се данас у Бањој Луци са новоименованим шефом Делегације ЕУ у БиХ Луиђијем Сореком. Директор Тегелтија упознао је шефа Делегације ЕУ Сореку са организацијом УИО, надлежностима институције и резултатима које Управа остварује, нагласивши да се у 2024. години очекује да се прикупи око 11,5 милијарди КМ индиректних пореза. На састанку је заједнички закључено како је што прије потребно усагласити текст Закона о граничној контроли и исти послати у процедуру усвајања.

Током састанка разговарано је и о досадашњој подршци ЕУ кроз пројекте који су имплементирани, те је наглашено да је подршка ЕУ видљива у свим областима рада Управе за индиректно опорезивање од њеног оснивања: од улагања у изградњу граничних прелаза, преко набавке сервера, рачунара и друге опреме до помоћи у изради информатичких апликација за боље и успјешније пословање УИО.

Директор Тегелтија се захвалио на досадашњој помоћи ЕУ која је пружена Управи за индиректно опорезивање, као и на свим будућим пројектима УИО подржани од стране Делегације ЕУ у БиХ.