Одузете цигарете и ситно резани дуван у вриједности око 23.600 КМ

23.09.2024 | Новости

Овлашћена службена лица УИО уз асистенцију полицијских службеника МУП Кантона Сарајево, Полицијска управа Нови Град, провели су оперативну активност кодног назива „Аутопијаца“ у Сарајеву.

У току вршења провјере прометовања акцизних производа на подручју Аутопијаце „Ступ“ у Сарајеву затечено је 7 лица која на импровизованим штандовима врше прометовање акцизних производа. Ријеч је о цигаретама и ситно резаном дувану који нису обиљежени акцизним маркицама УИО како је то прописано чланом 25. Закона о акцизама БиХ.  Том приликом одузето је 92,6 килограма ситно резаног дувана, 815 паклица ручно мотаних цигарета и 90 паклица разних цигарета, укупне тржишне вриједности око 23.600,00 КМ.

С обзиром да се ради о акцизним производима који нису обиљежени акцизним маркицама УИО исти су привремено одузети од лица код којих је роба пронађена уз издавање потребне документације, а против истих ће бити предузете законом прописане мјере и радње сходно важећим законским прописима.

Позивамо све грађане да на отворену линију Управе број 080 02 06 07 пријаве сваки облик нелегалне трговине, пореске или царинске утаје. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.