Одузета разна роба

Овлашћени службеници Управе за индиректно опорезивање на путној комуникацији Орашје-Сребреник (Тржница Аризона), као и на граничним прелазима Рача, Орашје, Каракај као и царинској испостави Добој и Бијељина одузели су разну робу у износу од 119.000 КМ.

 На основу оперативних сазнања овлашћени службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја, Одсјек за спровођење прописа РЦ Тузла, извршили су провјеру промета поријекла роба на путној комуникацији Орашје-Сребреник (Тржница Аризона). Том приликом код  1 физичког лица  пронађена је већа количина робе, 1734 комада одјеће (мајице, јакне) и 14 пари обуће страног поријекла за коју није постојала законом прописана документација.

Спроводећи Оперативни план рада и усмјеравајући се на ризичне локације, граничне прелазе и царинске испоставе, овлашћена службена лица Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја РЦ Тузла на неколико ризичних локација одузели су разну робу. Тако су приликом обављања активности открили су 6 неправилности  на граничним прелазима Рача, Орашје, Каракај и царинској испостави Добој и Бијељина. Том приликом је пронађена већа количина непријављене и скривене робе у различитим бункерима (маркиране патике, мотор за чамац, апарати за варење), као и робе за коју требају посебне дозволе и одобрења. У току предузимања мјера из своје надлежности коришћена је специјализована опрема (CT-30) као и возила донирана од стране Америчке амбасаде путем програма ЕXBS.

За утврђене незаконитости, против починиоца незаконитих радњи ће бити покренут одговарајући поступак пред надлежним судом.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на нашу отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.