На подручју Тузланског кантона одузета машина за пуњење цигарета, ситно резани дуван и цигарете

Овлаштена службена лица УИО привремено су одузела машину за пуњење цигарета и одређену количину ситно резаног дувана и фабрички пуњених цигарета.

Овлаштена службена лица Управе за индиректно опорезивање из РЦ Тузла у оперативној акцији кодног назива „ЗМАЈ“, извршили су лоцирање објекта (бивши производни погон за обућу) гдје је пронађена мултифункционална електрична линијска машина за пуњење цигарета, капацитета 1900-2000 цигарета по сату. Машина је кориштена за илегалну производњу цигарета које су кориштене за даљу дистрибуцију и прометовање од стране више лица на подручју Тузланског кантона.

Приликом провођења службених радњи такође је пронађена и одузета одређена количина ситно резаног дувана и фабрички пуњених цигарета (5200 цигарета и 11 кг ситно резаног духана).

Против лица код кога је пронађена машина и спорна роба биће предузете законом прописане мјере и радње сходно важећим законским прописима.

Управа за индиректно опорезивање позива све грађане да на отворену линију УИО 080 02 06 07 пријаве сваки облик нелегалне трговине, пореске или царинске утаје. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.