Преднацрт Техничког Упутства и Преднацрт Правилника Закона о ПДВ – ЈАВНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ

Управа за индиректно опорезивање је дана 26.07.2023. године упутила позив заинтересованој јавности на доставу писаних приједлога и примједби на преднацрт Техничког Упутства о измјенама и допунама Техничког Упутства о подношењу књиговодствених евиденција електронским путем, и преднацрт Правилника о допуни Правилника о примјени Закона о порезу на додату вриједност, те је у складу са чланом 75. Јединствених правила за израду правних прописа у институцијама Босне и Херцеговине и чланом 7. Правила за консултације у изради правних прописа, отворила процес јавних консултација о наведеном преднацрту.

Преднацрт Техничког Упутства о измјенама и допунама Техничког Упутства и преднацрт Правилника о допунама Правилника о примјени Закона о порезу на додату вриједност објављени су на службеној интернет страници УИО страници: www.uino.gov.ba и web платформи еКонсултације https://www.ekonsultacije.gov.ba/ .

Позивамо све заинтересоване да, у року од 15 дана од дана објављивања ових преднацрта на web платформи еКонсултације, доставе евентуалне писане приједлоге и примједбе на преднацрт наведеног техничког упутстава и правилника, путем wеb платформе еКонсултације.