Одузет дуван

Овлашћени службеници Управе за индиректно опорезивање на подручју општине Љубиње одузели су због незаконитог прометовања 152 kg ситно резаног дувана тржишне вриједности у износу од 20.500 КМ. 

Службеници Одсјека за спровођење прописа у Регионалном центру Мостар су на основу информација запримљених путем отворене линије „СТОП ШВЕРЦУ“ спровели двије акције на подручју Љубиња. Том приликом одузели су 152 kg резаног дувана за пушење, процијењене тржишне вриједности у износу од 20.500 КМ, који није био на прописан начин обиљежен акцизним маркицама УИО. Група за спречавање кријумчарења и прекршаја, из Регионалног центра Мостар, наставиће активности и у наредном периоду на откривању и процесуирању лица која се баве прометом цигарета и резаног дувана, који нису на прописан начин обиљежени акцизним маркицама Управе, као и свих дуванских прерађевина без вјеродостојне документације.

За утврђене незаконитости, против починиоца незаконитих радњи ће бити покренут одговарајући поступак пред надлежним судом.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на нашу отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.