Одузети разни дијелови за камионе и аутомобиле

Овлашћени службеници Управе за индиректно опорезивање, Регионални центар Тузла, у оперативној акцији кодног назива “ДАФ”, као и на Царинској испостави Тузла и Граничном прелазу Каракај одузели су већу количину разних дијелова за камионе и аутомобиле у вриједности од 145.000 КМ.

У оперативној акцији кодног назива „ДАФ“ овлашћени службеници РЦ Тузла извршили су привремено одузимање предмета од физичког лица за које није постојала законом прописана документација. Наиме, овлашћени службеници Групе за спречавање кријумчарења на основу расположивих информација о нерегуларностима у пословању одређеног физичког лица извршили су провјеру промета и поријекла роба на 2 локације и том приликом пронашли већу количину робе страног поријекла за коју није постојала законом прописана документација. Радило се о фаровима за камионе, електроници за камионе, филтерима, разним дијеловима за теретна моторна возила тј. 1786 комада дијелова за теретна моторна возила.

Овлашћени службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја, Одсјек за спровођење прописа РЦ Тузла приликом детаљних прегледа уз употребу специјалистичке опреме на ЦИ Тузла и ГП Каракај пронашли су непријављену робу (дијелови за аутомобиле, моторке, тримери, разна опрема) гдје су правна и физичка лица намјеравала проћи царинску процедуру без плаћања увозних дажбина.

Вриједност одузете робе у овим оперативним акцијама 145.000,00 КМ.

У току предузимања мјера из своје надлежности коришћена је специјализована опрема и возила донирана УИО од стране Америчке амбасаде путем програма EXBS.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на нашу отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни. Грађани могу и на вајбер број 065 355 155 послати фотографију и локацију гдје се нелегално продају цигарете и дуван.