Одузета разна електрична опрема

Овлаштена службена лица Управе за индиректно опорезивање у Царинској испостави Градишка одузели су већу количину робе; аку бушилице, електрични чистачи за зубе,  епилатори,  мјерачи притиска, аку маказе и др. у вриједности од око 150.000 КМ.

Приликом обављања заједничких оперативних активности, овлаштени службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја Регионалног центар Бањалука и Регоналног центра Сарајево извршили су  у ЦИ Градишка преглед увозне пошиљке која подлијеже Наредби о надлежности царинских испостава за царињење одређених роба поријеклом из азијских и афричких земаља.

Приликом прегледа робе пријављене за царински поступак, пронађена је и већа количина робе страног поријекла (аку бушилице, електрични чистачи за зубе, епилатори, мјерачи притиска, аку маказе и др.) без одговарајуће документације, из ког разлога је спорна роба привремено одузета. Према прелиминарној процјени, укупна вриједност привремено одузете робе износи око 150.000 КМ.

Против правног и одговорног лица у овом предмету ће бити предузете законом прописане мјере.

У току предузимања мјера из своје надлежности кориштена је специјалистичка опрема, донирана од стране Америчке амбасаде путем програма ЕXБС и УНОДЦ-а.

Позивамо све грађане да уколико имају било какву информацију о утаји индиректних пореза, то дојаве на нашу отворену линију 080 02 06 07 или путем контакта на вибер број 065/355-155. Све пријаве су потпуно анонимне и бесплатне.