Амиџић и Тегелтија о приоритетима УИО: Нови стручни кадрови и боља техничка опремљеност УИО

Министар финансија и трезора БиХ др Срђан Амиџић данас је у Бањој Луци са директором Управе за индиректно опорезивање (УИО) др Зораном Тегелтијом разговарао о функционисању Управе и будућим планираним активностима.

Током састанка посебно је истакнут значај рада Управе за индиректно опорезивање која је са 13.09.2023. године прикупила рекордних 8 милијарди и 405 милиона КМ индиректних пореза, што је за 533 милиона КМ више у односу на исти период 2022. године.

Директор УИО др Зоран Тегелтија упознао је министра Амиџића о свим најважнијим пословним процесима које обавља Управа, као и о актуелним проблемима, посебно кад је у питању кадровска структура и недовољан број службеника, као и недовољна техничка опремљеност Управе. Било је ријечи и о активностима планираним у наредном периоду које би требале допринијети унапређењу рада УИО и остваривању још бољих односа с пословном заједницом и грађанима у Босни и Херцеговини.

Министар финансија и трезора БиХ др Срђан Амиџић дао је пуну подршку свим активностима Управе за индиректно опорезивање и обећао помоћ ресорног министарства финансија, посебно кад је у питању запошљавање нових службеника, младих и стручних лица, те техничко опремање УИО.