На подручју РЦ Тузла одузета велика количина цигарета и дувана који нису обиљежени акцизним маркицама УИО

24.05.2024 | Новости

Овлаштена службена лица Управе за индиректно опорезивање из РЦ Тузла у оперативној акцији кодног назива „ЗМАЈ ИИ“ привремено су одузели 7 049 паклица различитих цигарета које нису на законом прописани начин обиљежене акцизним маркицама Управе за индиректно опорезивање, потом 58 кг ситно резаног дувана без акцизних маркица и вагу за дуван. Укупна вриједност привремено одузете робе процјењује се на износ од око  58.000,00 КМ.

У складу са упутствима Тужилаштва БиХ и Суда БиХ овлаштена службена лица УИО извршили су идентификовање лица која се баве недозвољеним прометом акцизних производа као и лоцирање објекта којег иста користе за складиштење необиљежених акцизних производа. Том приликом извршен је претрес путничких моторних возила, лоцираних стамбених објеката и помоћних објеката. Против починилаца описаних незаконитости биће покренути одговарајући поступци пред надлежним судом.

Управа за индиректно опорезивање позива све грађане да на отворену линију УИО број 080 02 06 07 пријаве сваки облик нелегалне трговине, пореске или царинске утаје. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.