Одузета већа количина резаног дувана у сарадњи са СИПА

6.10.2023 | Новости

Управа за индиректно опорезивање и Државна агенција за истраге и заштиту одузели већу количину резаног дувана и машину за резање дувана у вриједности цца 70.000,00 КМ

Овлашћена службена лица групе за спречавање кријумчарења и прекршаја из РЦ Тузла и РЦ Бања Лука, по усменом налогу Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ те у сарадњи са службеницима Државне агенције за истраге и заштиту, на подручју Шамца и Орашја, учествовали су у спровођењу оперативних активности под кодним називом „Ева“. Циљ акције је био усмјерен на спречавање незаконитости у вези са прометовањем акцизних производа.

У току спровођења поменутих оперативних активности код два физичка лица пронађено је и привремено одузето укупно 313,5 kg резаног дувана без акцизних маркица и документације о поријеклу, као и једна машина за резање дувана у укупној вриједности цца 70.000,00 КМ.

Наведена акција представља наставак одличне и успјешне сарадње Управе за индиректно опорезивање и Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) на откривању и сузбијању незаконитости из надлежности ових агенција.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на нашу отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.