Obavještenje o otežanom radu usljed posljedica olujnog nevremena

20.07.2023 | Novosti

Usljed snažnog olujnog nevremena koje je sa kišom, grmljavinom i jakim udarima vjetra jučer i noćas zahvatilo Bosnu i Hercegovinu, došlo je do većih oštećenja na objektima Uprave za indirektno oporezivanje.

Oštećeni su objekti Graničnog prijelaza i Carinske ispostave Šamac, Graničnog prijelaza Svilaj i Graničnog prijelaza Brod.

Usljed nevremena došlo je do većeg oštećenja i na objektima Aerodroma Banja Luka, zbog čega je isti zatvoren za komercijalni saobraćaj.

Obzirom da je na pomenutim, ali i na drugim lokacijama Uprave došlo i do prekida napajanja električnom energijom, uvjeti u kojima rade granični prijelazi i carinske ispostave su znatno otežani, te se funkcioniranje odvija usporeno.

Još jednom naglašavamo da je potpuno obustavljen promet i rad Carinske ispostave Aerodrom Banja Luka, zbog čega ista neće biti u funkciji do daljnjeg.

Apeliramo i molimo građane i pravna lica koji ulaze na granične prijelaze pogođene olujnim nevremenom za strpljenje i razumijevanje  zbog okolnosti nastalih usljed elementarne nepogode koja je pogodila našu zemlju.