Одузета разна текстилна роба

13.06.2022 | Новости

Овлашћени службеници Управе за индиректно опорезивање на путној комуникацији Пелагићево – Градачац одузели су разну кријумчарену текстилну робу у вриједности од 60.000 КМ.

У оперативној акцији кодног назива „Правац“ овлашћени службеници Групе за спречавање прекршаја и кријумчарења из регионалног центра УИО у Тузли вршили су провјеру промета поријекла роба на путној комуникацији Пелагићево-Градачац. Том приликом су уочена и детаљно контролисана два теретна моторна возила која се баве превозом робе. У контролома је откривена већа количина текстила, 2.265 комада разне одјеће (мајице, тренерке, фармерке), за коју није постојала законом прописана документација тј. ради се о роби страног поријекла која није прошла процедуру редовног увозног царињења, те за коју нису плаћене увозне дажбине. Вриједност привремено одузете робе процјењује се на износ од 60.000 КМ.

Предметна роба је привремено одузета, а против два лица биће предузете законом предвиђене мјере и радње пред надлежним правосудним органима. У току предузимања мјера из своје надлежности коришћена је специјализиована опрема и возила донирана УИО од стране Америчке амбасаде путем програма EXBS.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на нашу отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни. Грађани могу и на Вајбер број 065 355 155 послати фотографију и локацију гдјесе нелегално продају цигарете и дуван.